Aftersales

Aftersales

Albatros hecht veel waarde aan tevreden klanten. Bij het samenstellen van het assortiment proberen wij klachten over onze artikelen uit te sluiten door goed te letten op kwaliteit en duurzaamheid. Mocht het onverhoopt toch voor komen dat u onvolkomenheden constateert, dan betreuren wij dat uiteraard zeer. Maar daar laat Albatros het niet bij zitten!

Ons vernieuwde service-apparaat werkt met u mee en lost uw problemen op!

 

Hoe te handelen bij geconstateerde onvolkomenheden?
Om de klacht met zorg te beoordelen en behandelen is het noodzakelijk dat het defecte artikel/onderdeel door uw winkelier aan Albatros wordt opgestuurd. Direct na binnenkomst zal het artikel/onderdeel worden getest en beoordeeld, rekening houdend met de omschrijving van de klacht. Mede aan de hand van de ouderdom en/of gebruik van het betreffende product wordt bepaald of het artikel/onderdeel onder garantie valt.

 

"Op welke termijn kan ik mijn artikel/onderdeel retour verwachten?"
Albatros biedt u drie mogelijkheden om weer in het bezit te komen van uw eigendom:

 

* Zonder spoed en zonder kosten:

  • Het artikel/onderdeel wordt afgeleverd met de eerstvolgende zending Albatros artikelen aan uw winkelier.
  • Het artikel/onderdeel wordt meegegeven aan de Albatros vertegenwoordiger van uw rayon, die dit bij zijn eerstvolgende bezoek aan uw Albatros dealer aflevert.

* Met spoed en transportkosten:

  • Het artikel/onderdeel wordt met onze bodedienst retour gezonden aan uw Albatros dealer. Daar wordt het dan binnen twee werkdagen na reparatie afgeleverd. De kosten hiervoor bedragen 4,50 euro.

Indien er sprake is van garantie worden er geen reparatiekosten in rekening gebracht. Indien er géén sprake is van garantie zullen deze uiteraard wel in rekening worden gebracht. In dat geval wordt u vooraf over de te verwachten kosten geïnformeerd.

 

Zodra uw artikel/onderdeel bij uw winkelier is gearriveerd, neemt deze contact met u op.

 

Note 1: Ons Hoofd Logistiek, Cor Verlinde, neemt persoonlijk contact met u op om de te verwachten reparatietijd aan u door te geven. Laat hiertoe uw persoonlijke gegevens, inclusief telefoonnummer, meezenden door uw Albatros dealer. Op deze manier weet u precies waar u aan toe bent.

Noot 2: Wanneer u een Albatros artikel aanschaft waar een onderdelenschema/specificatie bij wordt geleverd, verzoeken wij met klem om deze te bewaren. Mocht er in de toekomst een beroep op garantie worden gedaan dan is deze onmisbaar.

 

Veel plezier met uw Albatros product(en)!

 

Het Albatros team

?>